• Noc výskumníkov a my

          • Aj tento rok sa 28.9.2018 v Banskej Bystrici uskutočnila Noc výskumníkov, ktorej sme sa aktívne zúčastnili aj my. Okrem tradičných vedeckých stánkov, kde naši žiaci prezentovali autíčko na hybridný pohon, či simulátor prevrátenia vozidla, mal náš žiak Róbert Glézl zaujímavú prednášku o Bezpečnom pozdĺžnom odstupe vozidiel. Naše stánky zaujali aj pána župana Jána Luntera

            Do galérie Noc výskumníkov a my boli pridané fotografie.

          • Zábavná autoškola v Detve

          • 8.ročník Zábavnej autoškoly 24.029.2018 opäť oslovil deviatakov z detvianskych základných škôl. Naši inštruktori s nadšením ponúkli všetko, čo sa možno v škole naučiť či zažiť .

          • Spomienkový deň pamiatky holokaustu a obetí rasového prenasledovania

          • 6. septembra si vybraní žiaci našej školy uctili pamiatku obetí holokaustu a rasového prenasledovania. Okrem iných sa ho zúčastnili primátorka Zvolena pani Balkovičová, predseda VÚC pán Lunter, zástupcovia štátu Izrael, katolíckej a evanjelickej cirkvi na Slovensku, profesor Pavol Traubner,...

            Zvolen mal pred II. svetovou vojnou zhruba 8 000 obyvateľov, z toho asi 10 % Židov. Aj tí, ktorí prežili holokaust, postupne emigrovali do zahraničia. Vo Zvolene tak neostal z pôvodného židovského obyvateľstva takmer nikto.

            Ostávajú len mená na tabuliach...

            Tak ako za ostatné roky tak aj tento sa vo štvrtok 6.9.2018 na židovskom cintoríne vo Zvolene  konal „Spomienkový deň holokaustu a rasového násilia“.

            Spomienkové podujatie organizovali Zvolenčania (Jozef Klement) s podporou Židovskej náboženskej obce v Banskej Bystrici či Múzeom SNP.

            Na tabuli záchrancov Židov pribudli ďalšie mená

            Zvolen 6. septembra (TASR) - Čítanie mien deportovaných židovských obyvateľov pochádzajúcich zo Zvolena a okolia a tiež odhalenie ďalších mien Slovákov, ktorí počas vojny neváhali a pomohli v ťažkej životnej situácii Židom, bolo súčasťou štvrtkového spomienkového Dňa obetí holokaustu a rasového násilia na Židovskom cintoríne vo Zvolene. Na cintoríne sú od minulého roku na jednej strane osadené tabule s menami židovských obetí z mesta a okolia a na druhej aj mená tých Slovákov, ktorí Židom cez vojnu pomáhali a mnohých aj zachránili. Zvolen mal pred druhou svetovou vojnou zhruba 8000 obyvateľov, z toho asi desatinu tvorili Židia. Do mesta sa ich naspäť nevrátilo 733. Aj tí, ktorí prežili holokaust, postupne emigrovali do zahraničia. Vo Zvolene tak neostal z pôvodného židovského obyvateľstva takmer nikto. Podľa jedného z organizátorov podujatia Jozefa Klementa tabule s menami záchrancov Židov má Zvolen ako jediné mesto na Slovensku i v strednej Európe. S myšlienkou umiestniť ich na židovskom cintoríne prišla jeho manželka Eva Klementová. Po odhalení tabúľ sa napoludnie účastníci pietnej spomienky presunuli do Technickej univerzity vo Zvolene, kde sa koná konferencia o holokauste na Slovensku za účasti historikov Eduarda Nižňanského a Michaly Lônčíkovej a riaditeľa Múzea SNP Stanislava Mičeva. Konferencia je určená najmä žiakom stredných škôl. Popoludní sa uskutoční ešte premietanie filmu o profesorovi Traubnerovi a diskusia o ňom.

      • Kontakty

        • Stredná priemyselná škola dopravná
        • tel.: 045/5333 214- ústredňa 045/5366 390- sekretariát - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková trnkova@dopravnazv.sk 045/5333 097 +421 911 046 293 - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová pospisilova@dopravnazv.sk +421 911 046 294 - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková konopkova@dopravnazv.sk +421 903 482 918
        • Sokolská 911/94 960 01 Zvolen 96001 Zvolen Slovakia
        • 000215589
        • 000215589
        • Katarína Medzihorská psychologicka@dopravnazv.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

      • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

      • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/