• Školská odborná konferencia

          • 16.6.2022 sme zrealizovali Školskú odbornú konferenciu. Naši žiaci prezentovali svoje úspechy, ktoré dosiahli v školskom roku 2021 /2022 v rôznych súťažiach... ENERSOL SK, SOČ, HYDROGEN HORIZON SLOVAKIA s autíčkom na vodíkový pohon, ORIGINÁL vs FEJK, predviedli Trenažér rušňa, pásmo venované histórii železníc KEĎ NÁS ŠTREKA SPÁJA ...  Na spestrenie nechýbal aj kultúrny program.

            ZVLÁDLI SME TO NA VÝBORNÚ 🏆❤️

            Ďakujeme všetkým zúčastneným

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školská odborná konferencia.

          • EXTERNÉ ŠTÚDIUM- ponuka

          • Príležitosť - perfektné uplatnenie na trhu práce. Externé štúdium večernou formou, pre všetkých, ktorí už majú maturitu a potrebujú odborné elektrotechnické vzdelanie. K tomu osvedčenie odbornej spôsobilosti - §21 ELEKTROTECHNIK.

          • Obnova preukazu ISIC/EURO<26 od 1. júna 2022

          • Predĺž si platnosť zľavy na dopravu na Preukaze študenta na rok 2022/2023“.

            Ak pokračuješ v štúdiu a chceš naďalej využívať svoj preukaz ako dopravnú kartu, zľavu využívanú v doprave prostredníctvom čipu si predĺžiš cez aplikáciu Ubian alebo zaslaním SMS.

            Prolongácia cez aplikáciu UBIAN:

            1. Prihlás sa do aplikácie Ubian, ak ešte nemáš registrovaný svoj preukaz, pridaj si ho cez Preukaz študenta v Môj Ubian. Na webe Ubian si pridáš Preukaz študenta cez Nová karta.
            2. Nárok na zľavu v doprave na ďalší školský rok si predĺžiš zaplatením prolongačného poplatku vo výške 3,60 € jednoducho platobnou kartou.
            3. Po úspešnej platbe prilož kartu k terminálu na svojej škole alebo k verejnému terminálu (zoznam verejných terminálov nájdeš na stránke www.preukazstudenta.sk). Terminál ti predĺži platnosť zľavy na dopravu na čipe preukazu.

            Prolongácia cez SMS:

            1. Na číslo 8844 pošli SMS v tvare: TC medzera priezvisko medzera číslo čipu (meno uvádzaj ako na preukaze a bez diakritiky, príklad SMS: TC Mrkvicka 1042019005).
            2. Príde ti potvrdzujúca SMS, ktorá je spoplatnená sumou 3,60 €. Ostatné SMS sú bezplatné.
            3. Po prijatí potvrdzujúcej SMS prilož kartu k terminálu na svojej škole alebo k verejnému terminálu (zoznam verejných terminálov nájdeš na stránke www.preukazstudenta.sk). Terminál ti predĺži platnosť zľavy na dopravu na čipe preukazu.

            Viac info na www.preukazstudenta.sk alebo kontaktuj TransData- email: preukazstudenta@transdata.sk .”
            Informácie o predĺžení preukazu (zakúpenie známky ISIC) nájdete na www.isic.sk.

            V súbore: ISIC_2022_informacie.pdf

          • 5.deň Letných pohybových aktivít

          • 5.deň: Športové hry + plávanie

            Žiaci mali možnosť výberu zo športových aktivít- florbal, basketbal, bedminton ap. Potom sme sa presunuli na plaváreň a absolvovali krátky plavecký kurz. Po týždni plnom športových aktivít každému dobre padlo uvoľnenie vo vode.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 5.deň Letných pohybových aktivít.

          • 4.deň Letných pohybových aktivít

          • 4.deň: Turistika a prehliadka Harmaneckej jaskyne.

            Absolvovali sme výstup (turistiku) k jaskyni prekonaním výškového rozdielu 260m po náučnom chodníku dlhom 1420 m. Po miernom oddýchnutí nasledovala prehliadka jaskyne s dĺžkou 1020 m. Podzemné chodby a siene sú vytvorené v druhohorných vápencoch stredného triasu. Jaskyňa má puklinovo-rútivý charakter. Nadložie jaskyne je tvorené z čistého vápenca a práve vďaka nemu prirástol Harmaneckej jaskyni názov Biela jaskyňa.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 4.deň Letných pohybových aktivít.

          • 3.deň Letných pohybových aktivít

          • 3.deň: Streľba zo vzduchových zbraní +pravidlá v autoškole.

            1.júna pokračujeme ďalej v aktivitách. Žiaci sa rozdelili do dvoch skupín. Jedna skupina bola oboznámená s pravidlami používania vzduchových zbraní a následne žiaci strieľali na terče. Mimo súťaže mohli aj na plechové „kačičky“ . Vyhodnotenie sa všetci dozvedia v piatok.

            Druhá skupina sa zatiaľ dozvedela o nových pravidlách v autoškole- pravidlá pre cyklistov, kolobežkárov, vodičov áut ap. V polovici sa medzi sebou vymenili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 3.deň Letných pohybových aktivít.

          • Letné pohybové aktivity pre 1.ročník

          • 1.deň - Splav rieky Hron. Deň plný zážitkov, adrenalínu, vody a slniečka.

            Najprv cesta vláčikom do Nemeckej, potom inštruktáž o bezpečnosti splavovania a správania sa na vode prostredníctvom odborného inštruktora. Plán splavovanej trasy: Nemecká – Mlynčok s prestávkami na občerstvenie, spoznávanie miestnej fauny a flóry. A zajtra pokračujeme ďalej ...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Letné pohybové aktivity pre 1.ročník.

          • Lúčia sa s vami naši maturanti

          • Triedy IV.AT, IV.B a IV.L sa v piatok 27.5.2022 po náročných rokoch aj dištančného vzdelávania rozlúčili so svojimi učiteľmi a spolužiakmi.

            Milí maturanti, držíme palce a želáme pevné nervy, veľa šťastia a úspešné zvládnutie maturitnej skúšky!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lúčia sa s vami naši maturanti.

          • DOPRAVRACE 2022

          • Naša škola usporiadala dňa 26.5.2022 celoštátne preteky RC modelov autíčok na elektrický a vodíkový pohon pre stredné školy  DOPRAVRACE 2022. Za účasti piatich škôl odštartovalo na profesionálnej dráhe Hudy Racing Aréne v Trenčíne 10 autíčok , ktoré pretekali 3 hodiny . Prvenstvo si z Trenčína odniesli Kysuckí strojníci  1 s počtom najazdených kôl 260 , druhé miesto obsadila naša škola s počtom najazdených kôl 213 , tretie miesto putovalo opäť do Kysúc Kysuckí strojníci 2  -210 kôl.

            Veľké poďakovanie patrí celému tímu :

            Peter Bystriansky , Matej Oravec , Matúš Melicherčík – trieda II.B , Nociar Samuel – trieda I.AT , Boldiš Ján , Rejdovjan Filip , Výbošťok Matej , Melich Gabriel – trieda I.B , samozrejme vedeniu šoly , pedagogickým pracovníkom Ing. Peter Mercell , Ing. Lešniak Tibor.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DOPRAVRACE 2022.

          • Zvolenská ŠTVORYLKA a MY

          • ZVOLENSKÁ ŠTVORYLKA 2022 - QUADRILLE EUROPEAN DANCE FESTIVAL

            Po dvojročnej prestávke sme sa opäť zapojili do ZVOLENSKEJ ŠTVORYLKY. Veľmi nádejní tanečníci z I.L a II.L triedy vytvorili skvelých 16 tanečných párov. Zvolen opäť ožil v červenej a bielej farbe. ZVOLEN - je jediné mesto na Slovensku, ktoré sa tento rok dokázalo zmobilizovať a štvorylku zorganizovať. Nálada bola perfektná, počasie super. Dúfajme, že sa stretneme na námestí opäť o rok.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zvolenská ŠTVORYLKA a MY.

          • INFORMÁCIE pre UCHÁDZAČOV

          • Na základe rozhodnutia o prijatí vášho dieťaťa prosíme o záväzné potvrdenie o nastúpení/nenastúpení na štúdium v termíne od 19.5 – 23.5.2022 (do 23:59 hod). Môžete ho poslať poštou- najneskôr podané na poštovú prepravu 23.mája (23:59 h), emailom- podpísané a zoskenované na mail: skola@dopravnazv.sk najneskôr odoslané 23.mája (do 23:59 hod) alebo osobne do školy. Tlačivo si môžete stiahnuť tu: Zavazne_potvrdenie_o_nastupeni-nenastupeni_na_studium.docx

            Povinnosťou zákonného zástupcu je zaslať aj potvrdenie o nenastúpení na štúdium.

            V prípade neprijatia na štúdium môžete podať odvolanie v lehote do 5 dní odo dňa doručenia rozhodnutia o neprijatí. Tlačivo si môžete stiahnuť tu: Odvolanie-vzor.docx

             

          • Exkurzia Žos

          • Žiaci druhého ročníka odboru Elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách v rámci predmetu PRAX opäť absolvovali jednu z exkurzií. Tentokrát to bolo v ŽOS Zvolen, kde sa stretli aj s minuloročným absolventom Samom Kurzom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Žos.

          • ERASMUS PLUS

          • Na ceste k excelentnej škole, úsilie pedagógov našej školy sa vrátilo úspešným schválením projektu Erasmus plus výzva 2022.

            Gratulujeme a prajeme nadviazať vzájomnú spoluprácu v rámci EU a aplikovať nové poznatky do praxe!

    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • tel.: 045/5333 214- ústredňa 045/5366 390- sekretariát - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková trnkova@dopravnazv.sk 045/5333 097 +421 911 046 293 - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová pospisilova@dopravnazv.sk +421 911 046 294 - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková konopkova@dopravnazv.sk +421 903 482 918
      • Sokolská 911/94 960 01 Zvolen 96001 Zvolen Slovakia
      • 000215589
      • 000215589
      • Katarína Medzihorská psychologicka@dopravnazv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

    • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

    • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/