• 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄 𝐁𝐔𝐑𝐙𝐀 STREDNÝCH ŠKÔL

          • Regionálne centrum kariéry BBSK organizuje 𝟐𝟏.-𝟐𝟓.𝟏𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟐 (pondelok- piatok) 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄 𝐁𝐔𝐑𝐙y stredných škôl. NAŠA ŠKOLA je na rade v stredu 23.11.

            - live stream 🅈🄾🅄🅃🅄🄱🄴 + 🄵🄰🄲🄴🄱🄾🄾🄺 🅸🅳🅽🆂.🆂🅺

            - online chat

            V rámci celého live vysielania na stránke YouTube sa môžete v chate alebo komentároch pýtať rôzne otázky, ktoré Vás zaujímajú a tým budete automaticky zaradení do súťaže o zaujímavé ceny. Výhercovia budú zverejnení v komentároch pod videom na stránke YouTube. Aj s našou školou sa môžete „naživo“ spojiť počas live vysielania.

            #idemnastrednu

          • Innovation Camp

          • „Ako motivovať mladých ľudí dlhodobo a pravidelne si odkladať svoje peniaze?“ V spolupráci s Nadáciou Národnej banky Slovenska sa 15.novembra 2022 študenti Renata Marková, Laura Záchenská, Martin Vernársky a Samuel Schneider z triedy IV.L a Angelo Di Terlizzi a Jakub Kmeťko z triedy III.L zúčastnili súťaže Innovation Camp konanej v hoteli Dixon v Banskej Bystrici. Ide o súťaž organizovanú neziskovou organizáciou Junior Achievement Slovensko.

            Šesťdesiat žiakov základných a stredných škôl zapojených v programe Viac ako peniaze, hľadalo riešenie na zadanú výzvu. 15-tim tímom sa venovali odborní konzultanti z praxe.

            Tímová práca a nadšenie pre inovácie priniesli aj také nápady ako aplikácia, kde by sa váš avatar postupne vyvíjal podľa získaných skúseností, ale aj aplikácia FinFit, ktorá prepája zdravý životný štýl so sporením. Partnerom súťaže Innovation Camp v programe Viac ako peniaze je Nadácia Národnej banky Slovenska.

            Cieľom súťaže bolo stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti žiakov. Vďaka tejto súťaži si žiaci vyskúšali tímovú prácu pri riešení zadanej výzvy, rozvíjali svoje komunikačné a prezentačné zručnosti, boli motivovaní k využívaniu príležitostí. Súťaž im priblížila aj fungovanie reálneho podnikateľského prostredia.

            Naši študenti sa v celoštátnej súťaži umiestnili v tímoch na 1. a 2. mieste. Srdečne gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Innovation Camp.

          • Beseda s hrdinom SNP

          • Tento týždeň sme na pôde školy privítali vzácnu návštevu - pána Vladimíra Strmeňa, priameho účastníka SNP. Vo svojich úctyhodných 94.rokoch nám porozprával svoje zážitky z tohto obdobia našich dejín. Na konci besedy nám zahral na harmonike svoje obľúbené partizánske pesničky. Naši žiaci si pre neho pripravili prekvapenie a tiež mu na harmonike zahrali kyticu piesní, ktoré pána Strmeňa veľmi potešili. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s hrdinom SNP.

          • Deň kariéry na Technickej fakulte vo Zvolene

          • V utorok 15.11.2022 sme navštívili Technickú fakultu vo Zvolene- súčasť Technickej univerzity Zvolen, ktorá našich študentov pozvala na Deň kariéry. Prezentácie, pripravené stánky zamestnávateľov z regiónu, ich ponuky s možnosťou zamestnať sa po ukončení strednej či vysokej školy boli pre žiakov III.AT triedy zaujímavé a pre mnohých nové. Je najvyšší čas rozmýšľať o kariére.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň kariéry na Technickej fakulte vo Zvolene.

          • NOC DREVÁRSKEJ FAKULTY

          • Drevárska fakulta Technickej univerzity vo Zvolene organizovala dňa 10. novembra 2022 tretí ročník podujatia NOC DREVÁRSKEJ FAKULTY. Naši študenti z I.B triedy sazúčastnili tejto aktivity, aby spoznali možnosti, ktoré táto fakulta v rámci vzdelávania ponúka.Pomocou orientačnej mapy, ktorú sme dostali pri vstupe do univerzity sme navštívili 12pracovísk fakulty a spoznali sme tak interaktívnou formou vedecko- výskumnú prácu pedagógov a študentov fakulty. Mali smemožnosť spoznať mikrosvet dreva, ale aj svet peňazí, ekonomických pojmov, žiaci si porovnali svoje vedomostiv matematickom kvíze, potom sme sa ocitli vo vzorovom dome, v ktorom boli použité najnovšie stavebné technológie pri stavbe drevodomu.Rovnako nás zaujal návrh dizajnu, rozmanitosť tvaru a výroba atypického nábytku. Žiaci sa presvedčili, že matematika, chémia a fyzika môžu byť aj vďaka geometrickým ilúziám a kúzlam optiky skutočne nevšedné amagické. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album NOC DREVÁRSKEJ FAKULTY.

          • DOPRAVRACE 11/2022

          • Pozrite si video z medzinárodnej akcie, ktorú organizovala naša škola.

            FUN ARÉNA Hotela Tenis vo Zvolene – DOPRAVRACE 2022 – medzinárodné preteky autíčok na vodíkový pohon RC modely, simulátor prevrátenia, otestovanie vedomostí na dopravnom kvíze, prezentácia legendárnej súťaže motocyklov „ Plochá dráha Žarnovica „ – 5.11.2022

          • DOD

          • Všetkých záujemcov pozývame na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 16.novembra 2022 od 9:00 hod a 13:00 hod.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD.

          • iBOBOR

          • Informatická súťaž iBOBOR sa konala 8.11.- súťažilo 7 žiakov v kategórii SENIORI a 10.11 -súťažilo 12 žiakov v kategórii JUNIORI. Žiaci riešili náročné úlohy z logiky a matematiky. Výsledky súťaže - umiestnenie troch najlepších súťažiacich na našej škole: 

            1. Miriam Nagyová I.B  - 51 bodov - úspešný riešiteľ, 2. Andrej Grekčo III.AT - 49,34 bodov, 3. Gabriel Uličný II.L - 46,67 bodov. Gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album iBOBOR.

          • SHOW YOUR TALENT

          • Naši žiaci absolvovali v utorok 8.11.2022 2.workshop Show Your Talent, na ktorom prebehlo  dokončovanie a schvaľovanie projektových zámerov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SHOW YOUR TALENT.

          • DOPRAVRACE 2022

          • V medzinárodnej konkurencii sme získali tretie miesto.

            FUN ARÉNA Hotela Tenis vo Zvolene – DOPRAVRACE 2022 – medzinárodné preteky autíčok na vodíkový pohon RC modely, simulátor prevrátenia, otestovanie vedomostí na dopravnom kvíze, prezentácia legendárnej súťaže motocyklov „ Plochá dráha Žarnovica „ – 5.11.2022 – organizátor SPŠ Dopravná Zvolen .

            Medzinárodných pretekov sa zúčastnilo 7 stredných škôl – tri školy z Českej republiky: Gymnázium Litvínov, RC Racing Hubalov pri Prahe, SOŠ Třinecké Železárny. Slovensko malo zastúpenie: SOŠIT Hlinická 1 – Bratislava, SOŠIT Ostrovského Košice, SOŠS Kysuckí strojníci a samozrejme SPŠ Dopravná Zvolen. Kysuckí Strojníci a SPŠ Dopravná mali v súťaži dve autíčka, celkovo na dráhe pri 4–hodinovom preteku bolo 9 autíčok.

            Doba pretekov štyri hodiny, výsledky:

            Prvé miesto – Kysuckí Strojníci počet najazdených kôl 956, druhé miesto Třinecké železárny WERK TEAM – počet najazdených kôl 897, tretie miesto SPŠ Dopravná Zvolen Wings on roads počet najazdených kôl 874. Je treba si uvedomiť , že Kysuckí strojníci boli účastníkmi majstrovstiev sveta v Moskve a WERK TEAM – Třinec boli účastníkmi majstrovstiev sveta v Holandsku, takúto sme mali konkurenciu.

            Veľká vďaka patrí vedeniu školy, všetkým pedagogickým pracovníkom našej školy, ktorí sa podieľali na tejto super prezentácii našej školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DOPRAVRACE 2022.

        • ZRPŠ
          • ZRPŠ

          • Pozývame všetkých rodičov na Rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 10.11.2022 od 16:00hod v jednotlivých triedach.

            Rodičia žiakov ubytovaných v školskom internáte sa môžu informovať u príslušných vychovávateľov v čase od 16.00 do 19.00 hod.

          • DOPRAVRACE 2022

          • Pozývame všetkých záujemcov na medzinárodné preteky RC modelov autíčok na vodíkový pohon DOPRAVRACE, ktoré organizuje naša škola. Uskutoční sa 5.11.2022 v hoteli Tenis vo Zvolene od 9:00 do 15:00.

          • Odborná konferencia Zväzu logistiky a zasielateľstva

          • AKTUALIZOVANÉ:  pridaná fotka výhercu Samuela Francistyho.

            Dňa 3.11.2022 sa Ing. Lašková a Ing. Trnovcová zúčastnili Odbornej konferencie Zväzu logistiky a zasielateľstva v Šamoríne. Súčasne prebrali diplom a finančnú odmenu za 1.miesto v oceňovaní študentských prác, ktorú získal absolvent z triedy IV. L Samuel Francisty s prácou Preprava sypkých materiálov.

            Srdečne gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Odborná konferencia Zväzu logistiky a zasielateľstva.

          • Národná cena kariérového poradenstva 2022

          • Naša škola sa  svojím príspevkom s názvom „Kariérové poradenstvo v škole – aplikácia teórie v bežnej praxi“ zapojila tento rok do súťaže Národnej ceny kariérového poradenstva 2022. V príspevku sme opísali náš skupinový program kariérového poradenstva, ktorý sme realizovali počas školského roku 2021/2022 na našej škole, v spolupráci s CPPPaP Zvolen (Mgr. Andrea Ľapinová) a s Regionálnym centrom kariéry Zvolen (Mgr. Peter Csóri, PhD.)

            Dňa 11.10.2022 sa p. Vernárska (výchovná a kariérová poradkyňa) a p.Zachová (školská psychologička) zúčastnili konferencie Národná cena kariérového poradenstva 2022, na ktorej  sa odovzdávali ocenenia víťazným príspevkom. Okrem odovzdávania ocenení bol tam priestor na prezentáciu svojich príspevkov formou veľtrhu príspevkov, k zdieľaniu inšpiratívnych projektov a služieb. Odchádzali sme obohatené o množstvo nápadov do ďalšieho školského roku a s presvedčením, že kariérové poradenstvo na školách má zmysel. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Národná cena kariérového poradenstva 2022.

          • Šťastie po záruke

          • Po dvojročnej odmlke sa 25.10. opäť konala preventívna akcia Šťastie po záruke. Naši prváci v rámci nej absolvovali zaujímavé prednášky na tému drogovej prevencie a kyberšikany. Lektormi boli Mgr. Matej Almáši, PhD. z CPPPaP Zvolen a Ing. Pavel Klimo, ktorý sa dlhodobo venuje problematike drogových závislostí.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šťastie po záruke.

    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • tel.: 045/5333 214- ústredňa 045/5366 390- sekretariát - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková trnkova@dopravnazv.sk 045/5333 097 +421 911 046 293 - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová pospisilova@dopravnazv.sk +421 911 046 294 - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková konopkova@dopravnazv.sk +421 903 482 918
      • Sokolská 911/94 960 01 Zvolen 96001 Zvolen Slovakia
      • 000215589
      • 000215589
      • Katarína Medzihorská psychologicka@dopravnazv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

    • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

    • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/