• KABU

          • Slávnostne i veselo sme dnes uvítali našich prvákov do cechu dopravákov. Školský parlament pripravil množstvo úloh, ktoré preverili prvácke vedomosti, zručnosti, silu i výdrž. Všetko zvládli na výbornú a užili si kopec zábavy. Vďaka patrí všetkým odvážnym , ako aj organizátorom- členom Školského parlamentu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album KABU.

          • KÝM SOM DNES - s Marekom Slobodníkom

          • Dňa 13.12. sa žiackemu tímu SIMBRA podarilo úspešne zrealizovať projekt Kým som dnes v rámci programu SHOW YOUR TALENT. Našim cieľom bolo osloviť absolventov školy a založiť galériu inšpiratívnych absolventov našej školy. Podarilo sa nám vyzbierať od absolventov rôznych odborov odpovede na akých pracovných pozíciách dnes sú, čo ich na ich práci baví, ale aj zaujímavé odkazy pre nás študentov aj školu. Jedným z absolventov, ktorý je inšpiratívny nielen pre náš tím SIMBRA, ale aj pre ďalších našich spolužiakov je Marek Slobodník.  A to najmä tým, že je vášnivý cestovateľ, milovník motoriek a tým čo vyjadril aj vo svojom odkaze: "Aby si išiel každý za svojim snom ktorý má, aj keď je možno nereálny, aj keď ostatní vravia, že to nie je možné. Proste hlavou proti múru a to prinesie neskôr ovocie, len si treba veriť". A práve Marek prišiel na slávnostné otvorenie projektu a porozprával nám o svojich cestovateľských zážitkoch.

            Veríme, že zaujímavé príbehy aj ostatných absolventov budú inšpiráciou na ceste súčasných žiakov školy. Na záver chceme odkázať, že beseda s Marekom bola prvá a po nej budú nasledovať aj ďalšie. Naši spolužiaci sa môžu tešiť aj na ďalšie zaujímavé chvíle s absolventami z praxe, ktorí budú ochotní sa s nimi podeliť o svoje zážitky ale aj skúsenosti a poznatky.

            Ešte raz veľké ĎAKUJEME aj za našich spolužiakov Marekovi Slobodníkovi.

            Tím SIMBRA v zložení Rastislav Trník, Maroš Valach, Simon Meňuš, Branislav Bagiň a Andrea Lašková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album KÝM SOM DNES - s Marekom Slobodníkom.

          • Stopa absolventa cez Živé knihy

          • Stopa absolventa cez Živé knihy S bývalými študentami- dnes rušňovodičmi,sa stretli žiaci prvého a druhého ročníka študijného odboru Elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách. V neformálnych rozhovoroch si vypočuli kariérové príbehy starších študentov rovnakého odboru, o ich začiatkoch a skúsenostiach v pracovnej pozícii rušňovodič.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Stopa absolventa cez Živé knihy.

          • Exkurzia v Geise

          • 29.novembra a 9.decembra 2022 sa triedy IV. L a III. L študijného odboru PED zameranie na Logistiku v doprave zúčastnili odborných exkurzií v spoločnosti Geis, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od roku 2006. Táto spoločnosť patrí medzi popredných poskytovateľov komplexných prepravných a logistických služieb. Študentom bola predstavená história aj súčasnosť tejto spoločnosti. Prihovoril sa im náš absolvent pán Michal Bakoš, ktorý je manažérom prevádzky a kontroly. Študenti mohli vidieť jedinú reťazovú dráhu v Európe, ktorá zaisťuje spoľahlivosť a rýchlosť paletizovaných zásielok, prácu v sklade pri triedení zásielok podľa smerov za pomoci vysokozdvižných vozíkov aj skenovacie zariadenie s vlastným softvérom. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Geise.

          • Oznam pre externých študentov triedy I.E

          • V pondelok 12.12. - DIŠTANČNÁ výučba (učivo bude zaslané cez edupage), v stredu 14.12. - PREZENČNÁ výučba podľa rozvrhu, v pondelok 19.12. - PREZENČNÁ výučba podľa rozvrhu, v stredu 21.12.- vyučovanie nebude - nasledujú VIANOČNÉ PRÁZDNINY. Vyučovanie začne po vianočných prázdninách pravdepodobne 9.1. alebo 11.1. Sledujte edupage a webstranku.

          • ,,Bezstarostný deň“

          • Dňa 3.12.2022 projektový tím ,,ESPOIR“ zrealizoval v rámci SHOW YOU TALENT academy zaujímavý projekt s názvom: ,,Bezstarostný deň“. Zámerom projektu bolo spríjemniť ukrajinským deťom voľný čas, odreagovať sa, a zabudnúť na veľmi nezávideniahodnú situáciu v ich rodisku. Našim cieľom bolo zorganizovať podujatie, kde budú môcť deti komunikovať so svojimi rovesníkmi socializovať sa, nájsť si nové priateľstvá.  My, študenti SPŠ dopravnej Natália Giulia Detvajová, Patrícia Ružeková, Juraj Weigner a Jaroslava Šufliarska sme pre nich pripravili športovo-kultúrne popoludnie v Centre nezávislej kultúry v Banskej Bystrici. Deti boli úžasné,  svoju zručnosť a pozornosť si overili v rôznych aktivitách. Super hudobné číslo prezentovala a podporila nás aj naša študentská hudobná kapela v zložení: Maťo Hegeduš, Radka Pokošová, Janko Červík, Miško Štecz. Akcia sa vydarila, spoločne sme ukrajinským deťom pomohli zabudnúť na veľmi ťažkú životnú situáciu, že nie sú vo svojom dome, byte, so svojou celou rodinou, so svojimi kamarátmi vo svojej škole. Samozrejme, najviac ich potešilo množstvo darčekov.

            https://www.facebook.com/search/top?q=show%20your%20talent

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Bezstarostný deň“.

          • SČSEL - Vianočná súťaž pre stredoškolákov

          • Blíži sa čas Vianoc a SČSEL - Slovenská a Česká stredoškolská ešportová liga pre študentov stredných škôl na Slovensku pripravili vianočnú súťaž, kde majú možnosť vyhrať vianočné balíčky priamo pod vianočný stromček. Vianočné balíčky obsahujú kvalitné herné periférie, ktoré sa určite zídu každému študentovi, ktorý sa aktívne venuje práci s počítačom. 

            Bližšie informácie o súťaži nájdete TU: https://bit.ly/scsel5_vianoce

            Podmienky súťaže:

            • Študent, ktorý sa zapojí do súťaže musí študovať na strednej školy na území Slovenska, alebo Česka. Do súťaže sa môžu zapojiť aj študenti nadstavbového ročníka.
            • Každý študent sa do súťaže môže zapojiť iba 1- krát. V prípade pokusu o podvod bude študent automaticky vylúčený zo súťaže.
            • V prípade, ak študent vyhrá jeden z vianočných balíčkov, bude povinný nám predložiť svoj ISIC preukaz, alebo potvrdenie o návšteve školy (nie staršie ako 7 dní), aby sme si vedeli overiť, či daná osoba je naozaj študentom SŠ.
            • V prípade ak sa výherca nepreukáže jeden z požadovaných dokumentov, odoberá sa mu nárok na výhru a bude sa losovať ďalší výherca.

            Žrebovanie súťaže:

            • Do súťaže sa študenti môžu prihlásiť do 25.12.2022 23:59. Následne sa formulár uzavrie a už nebude možné sa dodatočne prihlásiť do súťaže. 
            • Vyhlásenie výsledkov prebehne dňa 27.12.2022 na oficiálnom instagram účte projektu, ktorý nájdu TU: www.instagram.com/scsel_league/

            Junior Project Manager

          • Burza informácií v Leviciach

          • 1.decembra sme sa zúčastnili Burzy informácií v Leviciach. Deviatakom z Levíc a okolia sme predstavili naše študijné odbory a, napriek vzdialenosti, bol o štúdium na našej škole  veľký záujem. Nuž, uvidíme...

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Burza informácií v Leviciach.

          • Smart Green Mobility

          • Na našej škole bol predstavený projekt Smart Green Mobility, ktorý sa zameriava na vzdelávanie mladých ľudí v oblasti zelenej mobility prostredníctvom online vzdelávacieho videokurzu. Zaujímavé informácie o elektromobilite našim žiakom poskytol Michal Chabada, šéfredaktor portálu mojelektromobil.sk. Súčasťou predstavenia projektu Smart Green Mobility boli aj predvádzacie jazdy elektromobilov Tesla Model 3 Standard Range, Tesla Model 3 Performance a Mercedes Benz EQB 350. Pevne veríme, že sa čo najviac našich žiakov zapojí do projektu, aby naša škola mohla byť vybratá pre organizáciu podujatia e-salón, na ktorom sa predstaví viac elektromobilov rôznych značiek.

            Do kurzu Smart Green Mobility sa môžu zapojiť všetci žiaci našej školy na stránke:  https://smartgreenmobility.eu/sk/homepage-slovencina/

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Smart Green Mobility.

          • Vedomostná súťaž EXPERT

          • 30.novembra prebehla aj na našej škole celoslovenská vedomostná súťaž EXPERT, kde si žiaci vyberali dve témy zo šiestich tém. Predbežné výsledky budú zverejnené 21.12, kompletné výsledky až koncom januára na stránke https://sutazexpert.sk/.

          • Študentská firma začína podnikať

          • Aj v tomto roku študenti triedy III. L v rámci voliteľného predmetu Aplikovaná ekonómia začali svoju podnikateľskú činnosť na ustanovujúcom Valnom zhromaždení študentskej firmy EmpresaEl. Predstavili svoj podnikateľský plán s ambicióznym výsledkom hospodárenia. Tak im držíme palce, aby sa im darilo a dividendy akcionárov prekvapili. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Študentská firma začína podnikať.

          • FiNNkviz

          • Dňa 23.11. 2022 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo súťaže FiNNkviz online formou. Z 20-tich riešiteľov našej školy bolo 13 úspešných. A tu sú najlepší traja aj s uvedením umiestnenia v Banskobystrickom kraji (spolu súťažiaci 537). Srdečne gratulujeme!

          • Psota na Slovensku

          • Dňa 30.11.2022 sa žiaci SPŠ dopravnej  stali aktívnymi účastníkmi vzdelávacieho projektu Divadla Pôtoň Psota na Slovensku, ktorý sa zameriava na aktuálne spoločenské témy a prostredníctvom umenia kreuje kritické myslenie mladých ľudí. Počas výborného celodenného podujatia si vyskúšali svoje možnosti v  kreatívnych workshopoch, zapojili sa do odbornej diskusie, mali pôžitok z pozerania filmu a dozvedeli sa o organizáciách tretieho sektora. Divadlu Pôtoň veľmi pekne ďakujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Psota na Slovensku.

          • Workshop Kritické myslenie a sociálne siete

          • Dnes 29.11 absolvovala trieda II.AT workshop na tému Kritické myslenie a sociálne siete. Mladí ľudia trávia veľa času na sociálnych sieťach, ktoré im prinášajú nielen plusy, ale aj mínusy. Všetkého priveľa škodí, tiež sa tam stretávajú s množstvom hoaxov. Na dnešnom workshope sa stali sami bádateľmi a skúmali niektoré príspevky (články, videá) na rôznych sociálnych sieťach, zamýšľali sa nad ich dôveryhodnosťou, overovali ich z rôznych strán, či ide o konšpirácie ap. Ďakujeme p. Karasovej zo Zmúdri za príjemné tvorivé pracovné stretnutie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop Kritické myslenie a sociálne siete.

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Napriek tomu, že jazyk nemecký sa ako 2. cudzí jazyk učí už len málo žiakov našej školy, 23.11. 2022 si v školskom kole Olympiády v nemeckom jazyku zmerali sily tí najlepší z nich. Potešili nás nielen svojim záujmom, ale aj vedomosťami. 18. januára nás budú víťazi školského kola  Angelo Michele Di Terlizzi a Jakub Kmeťko z III.L triedy reprezentovať na okresnom kole. Veríme im a držíme palce.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v nemeckom jazyku.

          • Finančná sloboda

          • Dnes bola na našej škole vyhodnotená súťaž v hre Finančná sloboda za prítomnosti pani riaditeľky a lektorky súťaže. Zúčastnili sa jej študenti štvrtého ročníka. V októbri prebehli triedne kolá aj finále súťaže. Zapojenie našej školy do projektu Finančná sloboda prinieslo určitú prestíž a študentom nevšedný zážitok a nové spôsoby myslenia v oblasti financií. Každému účastníkovi prinieslo cennú skúsenosť vo finančnom plánovaní.
            Víťazmi sa stali Lucia Emília Hanková a Oliver Gabáni (IV.AT) 1.miesto, Maroš Kruppa Marek Badinka (IV.AT) 2.miesto a Patrik Dzurjo a Kamil Záslav (IV.L) 3.miesto. Srdečne gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná sloboda.

          • Workshop Rozbehni sa

          • Biznis fórum
            Dňa 4.novembra 2022 sa žiaci z III.L zúčastnili na Biznis fóre v Banskej Bystrici na Radnici.
            Michal Sivok, Ján Červík, Jakub Kmeťko a Angelo Di Terlizzi absolvovali 3 vzdelávacie workshopy, ktoré vylepšili ich podnikateľské zručnosti, pomocou ktorých budú vedieť lepšie hľadať a vyhodnocovať svoje budúce nápady. Táto štvorica študentov sa zapojila do projektu Rozbehni sa R! Academy. Získali inšpiráciu a návod ako rozbehnúť inovatívny nápad s minimálnym štartovacím kapitálom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop Rozbehni sa.

    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • tel.: 045/5333 214- ústredňa 045/5366 390- sekretariát - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková trnkova@dopravnazv.sk 045/5333 097 +421 911 046 293 - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová pospisilova@dopravnazv.sk +421 911 046 294 - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková konopkova@dopravnazv.sk +421 903 482 918
      • Sokolská 911/94 960 01 Zvolen 96001 Zvolen Slovakia
      • 000215589
      • 000215589
      • Katarína Medzihorská psychologicka@dopravnazv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

    • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

    • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/