• Exkurzia v ŽSR

          • Žiaci II.AT odboru Elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách absolvovali 12.4.2023 exkurziu v rámci predmetu Prax v spoločnosti ŽSR, na pracovisku OTV (oprava trakčných vedení).

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v ŽSR.

          • Prípravné kurzy na prijímacie skúšky

          • Naša škola organizuje pre žiakov 9. ročníka online aj prezenčné prípravné kurzy na prijímacie skúšky z predmetov MAT a SJL- 5x z každého predmetu. Kurz z matematiky bude prebiehať utorky od 21.3.202314:30 hod, kurz zo slovenského jazyka bude prebiehať stredy od 22.3.202314:30 hod. Prvý a posledný kurz bude online pomocou videostretnutia cez ZOOM, zvyšné prezenčne v našej škole.

            Dokedy a ako sa prihlásiť? Stačí poslať email minimálne 1 pracovný deň  pred termínom online kurzu na adresu skola@dopravnazv.sk.

            Všetky informácie nájdete tu: https://dopravnazv.edupage.org/a/pripravne-kurzy-1

            Tematické rozdelenie kurzov podľa predmetov:

            MATEMATIKA

            1.kurz - ONLINE                              21.3.2023 o 14:30 hod  

            2.kurz - PREZENČNE                     28.3.2023 o 14:30 hod   -v učebni 303 netreba sa vopred prihlasovať

            3.kurz - PREZENČNE                     4.4.2023 o 14:30 hod     

            4.kurz - PREZENČNE                     18.4.2023 o 14:30 hod

            5.kurz - ONLINE                              25.4.2023 o 14:30 hod

             

            SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA

            1.kurz - ONLINE                              22.3.2023 o 14:30 hod  

            2.kurz - PREZENČNE                     29.3.2023 o 14:30 hod  

            3.kurz - PREZENČNE                     5.4.2023 o 14:30 hod

            4.kurz - PREZENČNE                     19.4.2023 o 14:30 hod

            5.kurz - ONLINE                              26.4.2023 o 14:30 hod

          • Vyhodnotenie 45.ročníka krajskej prehliadky SOČ

          • Ako organizátor súťaže zverejňujeme výsledkovú listinu 45.rocnika krajskej prehliadky SOČ. 

            Ďakujeme všetkým členom odborných hodnotiacich komisií za príjemnú inšpiratívnu atmosféru a súťažiacim za zaujímavé práce a skvelé prezentácie. Víťazom gratulujeme a držíme palce v celoslovenskej súťaži.

          • Olympiáda kritického myslenia

          • je súťaž pre študentky a študentov stredných škôl. Olympiáda kritického myslenia (OKM) reaguje na nedostatok vzdelávania v oblasti kritického myslenia a mediálnej gramotnosti mladých ľudí. Súťaž prebieha v dvoch vekových kategóriách a troch súťažných kolách. Vznikla v roku 2021 a o rok neskôr sa do súťaže zaregistrovalo takmer 6000 študentov z vyše 200 škôl na celom Slovensku.

            Ciele OKM

            https://www.okm.sk/wp-content/uploads/2021/11/Vector-8.png Posilniť odolnosť voči dezinformáciám a manipulačným taktikám

            https://www.okm.sk/wp-content/uploads/2021/11/Vector-8.png Rozvinúť argumentačné zručnosti mladých ľudí

            https://www.okm.sk/wp-content/uploads/2021/11/Vector-8.pngZvyšovať kvalitu verejnej diskusie

            https://www.okm.sk/wp-content/uploads/2021/11/Vector-8.pngNaučiť mladých ľudí overovať správy a určovať dôveryhodné zdroje informácií

            https://www.okm.sk/wp-content/uploads/2021/11/Vector-8.pngVytvoriť zdravé návyky pri trávení času na sociálnych sieťach

            https://www.okm.sk/wp-content/uploads/2021/11/Vector-8.pngZlepšiť schopnosť korektne interpretovať dáta, štatistiky a grafy

            Dňa 28.marca 2023 sa zúčastnili OKM – krajské kolo v dvoch kategóriách:

            1. Lacza II.L, Plevová II.L, Výbošťok II.B
            2. Dzurjo IV.L

            Držíme palce, výsledky budú zverejnené o mesiac.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda kritického myslenia.

          • Krajské kolo 45.ročníka SOČ

          • Dňa 31.marca 2023 sme boli organizátormi Krajskeho kola 45.ročníka SOČ. V tomto roku sa do súťaže prihlásilo 95 prác. Súťažilo sa v 17 súťažných odboroch. A tu je výsledková listina: Výsledková listina.pdf

            Výhercom srdečne gratulujeme. A súťažiacim na prvých dvoch miestach držíme palce na celoslovenskom kole v Modre.

          • Exkurzia ZSSK

          • Žiaci II.AT odboru Elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách absolvovali 29.3.2023 exkurziu v rámci predmetu Prax v spoločnosti ZSSK Zvolen, počas ktorej navštívili opravovňu vozňov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia ZSSK.

          • Deň učiteľov

          • Spevom a tancom, kvietkom, či malým darčekom, ale hlavne slovom vyjadrili úctu a poďakovanie žiaci učiteľom našej školy. Poďakovanie za prácu, snahu, úsmev, námahu, chvíle radosti a chvíle nepokoja, zodpovednosti, skúšania či napätia. Prajeme krásny Deň učiteľov

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

          • Záver v TATRA TRUCK a.s.

          • Predposledný deň žiaci z krúžku H2 AC autíčok na vodíkový pohon Filip Rejdovian a Ján Boldiš absolvovali hodinovú prednášku s Ing. Janom Píchou – vedúcim oddelenia elektroniky TATRA TRUCK a.s., ktorej účelom bolo oboznámiť žiakov s elektronikou v automobiloch TATRA, alternatívnymi pohonmi a samozrejme TATROU na vodíkový pohon. Vypočuli sme si niečo o kybernetickej bezpečnosti, videli sme blokovú schému kabeláže. Nová prístrojová doska vo vozidle TATRA FORCE 2024 bola symbolom najmodernejšej elektroniky. Informácie o TATRE na vodíkový pohon, Batérie- LI NMC 171 kWh.Vodíkové fľaše – prevádzkový tlak 350 barov. Prvé jazdy tejto TATRY sú naplánované už v jeseni tohto roka, aj najstaršia automobilka na svete kráča s dobou.

            Posledný deň v TATRE TRUCKS a.s dokončovacie práce na montážnej linke, nasadzovanie pancierových kabín, ktoré vážia 3,5 ton, dolaďovanie hydraulických piestov, ktoré držia kabíny na ráme, celkové vyhodnotenie projektu a 14 dňového pobytu, odovzdanie upomienkových predmetov Ing. Danušou Schindlerovou.

            Vyvrcholením záverečného dňa boli jazdy na vozidlách na slávnom Polygone / 60 km dráha, kde na rôznych terénoch sa skúšajú tieto krásavice / bolo sa načo pozerať čo dokáže tento nákladný automobil.

            Určite na záver patrí tradičná ďakovačka – vedeniu školy, pani Ivete Mercellovej, mentorke Ing. Danuši Schindlerovej, zástupkyni AGAMOSU pani Terezii Vaňkovej, Ing Eve Markovej majiteľke Penziónu v Podhradí, kde sme našli počas pobytu svoj druhý domov, všetkým pracovníkom TATRA TRUCK a.s., ktorí po dobu 14 dní odovzdávali svoje odborné vedomosti a zručnosti, na záver patrí moja veľká vďaka zúčastneným žiakom, ktorí vzorne reprezentovali našu školu v zahraničí.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Záver v TATRA TRUCK a.s..

          • ERASMUS- ELEKTRO KROMĚŘÍŽ a.s.

          • V rámci odbornej stáže v rámci programu Erasmus+ vo firme ELEKTRO KROMĚŘÍŽ a.s. žiaci pracovali na príprave rozvádzačov s možnosťou napojenia na prívodný zdroj a osadenie prepojovacích mostov a napojenie kabeláže. Počas stáže sa naučili odizolovať vodiče a káble, označovať svorky, montovať uzemňovacie prvky, izolovať fázové a neutrálne vodiče, montovať žľaby na káble a vodiče, zapájať ističe a spínače, meniče napätia a komunikácie IS –AIN8.

            Náplňou práce bolo samozrejme triedenie odpadu a upratovanie pracoviska.

            Za dva týždne žiaci ukázali výborný prístup k práci a dostali pochvalu od vedúceho výroby Davida Jančíka, čo je výbornou vizitkou pre reprezentáciu našej školy.

            Všetci žiaci boli mentorom hodnotení tým najvyšším stupňom - výborný, čo nás veľmi teší.

            V mene SPŠ dopravnej vo Zvolene sa chceme poďakovať riaditeľovi spoločnosti Ing. Marianovi Kissovi, vedúcej personálneho oddelenia Miroslave Orságovej, vedúcemu výroby Davidovi Jančíkovi a všetkým, ktorí sa našim žiakom venovali.

            Ďakujeme Ing. Ivete Mercellovej a Bc. Tereze Vaňkovej.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ERASMUS- ELEKTRO KROMĚŘÍŽ a.s..

          • Hodina OBN s policajtkou

          • Prvý jarný deň mali triedy 1.AT a 2.B v rámci hodiny OBN zaujímavú besedu s preventistkou Okresného riaditeľstva PZ vo Zvolene npor. Mgr. Milotou Kaplánovou. Táto aktivita bola zameraná na riziká užívania tabakových výrobkov, alkoholu a iných návykových látok. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s npor. Mgr. Kaplánovou.

          • TATRA TRUCK a.s v Kopřivnici

          • Blíži sa pomaly záver projektu ERASMUS 2023 v Kopřivnici. Chlapci sa opäť vymenili na pracoviskách. Žiaci pracovali na geometrii, na montážnej linke podvozkou a kabín repase vozidiel pred finálným odovzdaním, plnením prevádzkovýchnáplní. Všetci dnes dostali pochvalu za doterajšiu prácu, a to je veľmi dobrá vizitka pre reprezentáciu našej školy. Tejto pochvaly sa zúčastnila aj pani Tereza Vaňková – kontaktná osoba za AGAMOS
            a samozrejme mentorka projektu Ing. Danuše Schindlerová.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album TATRA TRUCK a.s v Kopřivnici.

    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • tel.: 045/5333 214- ústredňa 045/5366 390- sekretariát - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková trnkova@dopravnazv.sk 045/5333 097 +421 911 046 293 - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová pospisilova@dopravnazv.sk +421 911 046 294 - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková konopkova@dopravnazv.sk +421 903 482 918
      • Sokolská 911/94 960 01 Zvolen 96001 Zvolen Slovakia
      • 000215589
      • 000215589
      • Katarína Medzihorská psychologicka@dopravnazv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

    • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

    • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/